Alkaliniteit plus TA+ van Melpool
Alkaliniteit plus TA+ van Melpool
Melpool alkaliniteit plus is de poeder om de alkaliniteit van uw jacuzzi te verhogen. De ideale alkaliniteit ligt tussen de 100 en 150 ppm!
ā‚¬Ā 8,95
Prijs per stuk

Voorraad : 0

Aantal: 
Bestellen
 

Alkaliniteit verhogen?

De alkaliniteit (TA) werkt als buffer tegen plotselinge veranderingen in de pH-waarde. Is de alkaliniteit van uw jacuzzi te laag? Fluctueert de pH waarde van het water? Heb je gemeten met bijvoorbeeld een digitale tester en blijkt dat de alkaliniteit te laag is? Start dan met alkaliniteit verhogen. 

Een ideale TA (alk) waarde ligt tussen de 100 en 150 ppm. Is de alkaliniteit te laag? Dan is het belangrijk om deze te stabiliseren en de alkaliniteit te verhogen. Is de alkaliniteit te hoog? Dit corrigeert doorgaans vanzelf. Daar komen we later nog even op terug.
 

Melpool alkaliniteit verhoger plus TA+

Voeg de Melpool alkaliniteit plus toe aan een emmer met lauw water (let op: niet andersom). 15 gram TA alkaliniteit verhoger poeder per 1 m3 verhoogt de TA waarde met ongeveer 10 ppm. Wanneer het alkaliniteit plus poeder goed is opgelost kun je het water gelijkmatig verspreiden over de jacuzzi. Laat minimaal 8 uur tussen twee behandelingen zitten. Voeg de Melpool alkaliniteit plus nooit tegelijk toe met chloor.

Hou bij het toedienen van alkaliniteit verhoger de volgende volgorde aan:
  • Stap 1: Meet de alk, ph en chloor waardes
  • Stap 2: Corrigeer wanneer te laag de alkaliniteit (TA) met alkalititeit plus
  • Stap 3: Na minimaal 2 uur filtreren corrigeer waar nodig de pH met plus of min
  • Stap 4: Na minimaal 2 uur controleren - alkaliniteit en pH zijn goed? 
  • Stap 5: Voeg dan pas chloor toe aan het water in de jacuzzi
Is de alkaliniteit te hoog, dan wordt dit doorgaans vanzelf gecorrigeerd door het toevoegen van pH minus aan het water. Uiteraard kan je ook even wat water verversen als de alkaliniteit te hoog is. Bestel nú Melpool alkaliniteit plus en u heeft het morgen in huis!