Ta Plus
Alkaliniteit TA +
TA plus van Spaplus is het middel om eerst de basis van het zwembadwater te corrigeren. Alkaliniteit spa of zwembad te laag? Kies voor alkaliniteit verhoger!

Standaard levertijd

1 dag

ā‚¬Ā 9,95
Prijs per stuk

Voorraad : 10

Aantal: 
Bestellen
 

Alkaliniteit spa of zwembad te laag?

Is de alkaliniteit van het zwembad te laag? Fluctueert de pH waarde van het badwater heel erg? Heb je gemeten met bijvoorbeeld een digitale tester en blijkt dat de alkaliniteit te laag is? Dan heb je een alkaliniteit verhoger nodig. Dit komt meestal voor wanneer het water langere tijd in het zwembad of spa blijft. Een ideale TA (alk) waarde ligt tussen de 100 en 150 ppm. Is de alkaliniteit te laag? Dan is het belangrijk om deze te stabiliseren. De alkaliniteit (TA) werkt als buffer tegen plotselinge veranderingen in de pH-waarde.
 

Spa Alkalinity Plus Powder

Voeg de alkaliniteitsverhoger in poedervorm toe aan een emmer met lauw water (niet andersom). 150 gram TA poeder per 10 m3 verhoogt de TA waarde met ongeveer 10 ppm. Wanneer het poeder goed is opgelost kun je het water gelijkmatig verspreiden over de spa of het zwembad. Per behandeling nooit meer dan 300 gram TA+ alkaliniteit verhoger per 10 m3 doseren. Laat minimaal 8 uur tussen twee behandelingen zitten. Voeg de Spa Alkalinity Plus Powder nooit tegelijk toe met chloor.

Hou de volgende volgorde aan:
  • Stap 1: Meet alle waardes
  • Stap 2: Corrigeer waar nodig de Alkaliniteit (TA)
  • Stap 3: Na minimaal 2 uur filtreren corrigeer waar nodig de pH
  • Stap 4: Na minimaal 2 uur controleren - Alkaliniteit en pH zijn goed? 
  • Stap 5: Voeg dan pas chloor toe aan het zwembadwater
Is de alkaliniteit te hoog, dan wordt dit doorgaans vanzelf gecorrigeerd door het toevoegen van pH minus aan het water.