Digitale testset voor jacuzzi's
Digitale testset
Jacuzzi water tester om de waterkwaliteit te meten. Alkaliniteit, pH en chloor tester geeft in enkele secondes resultaat. Goed de waterkwaliteit meten!
ā‚¬Ā 79,95
Prijs per stuk

Voorraad : 0

Aantal: 
Bestellen
 

Waterkwaliteit meten van uw jacuzzi?

De waterkwaliteit van een jacuzzi is van groot belang. Enerzijds natuurlijk voor de hyghiëne van het water, maar anderzijds ook zeker voor de levensduur van uw jacuzzi. Direct na het vullen van uw jacuzzi dient u de waterkwaliteit te meten. Wanneer de waterwaardes goed zijn, dan is het nog zaak om minimaal elke week te testen. Waterkwaliteit meten is een nauwkeurig klusje. De digitale jacuzzi water tester helpt daarbij! 
 

Chloor tester, ph tester en alkaliniteit tester in één

Chloor tester Aqua check start altijd met het testen van de alkaliniteit. Het is de belangrijkste parameter om het water te beschermen (bufferen) tegen ongewenste verlagingen van de pH-waarde. Het helpt de pH-waarde als het ware omhoog te trekken. Een algemene regel is om de alkaliniteit tussen de 80 en 120 ppm te houden. Voor het verhogen van de alkaliniteit gebruikt u alkaliniteit verhoger. Voor het verlagen van de alkaliniteit gebruikt u pH minus. Is de alkaliniteit goed, dan bekijkt u de pH op de chloor tester.De Aqua check geeft exact tot 1 cijfer achter de komma de pH waarde weer. De ph dient tussen de 7,2 en 7,6 te zijn. De pH waarde is van belang omdat anders de chloortabletten hun werk niet kunnen doen. Als de chloortabletten niet werken ontstaan er algen en bacteriën in de jacuzzi. Bij deze eeerste meting zal de cloor tester 0 aangeven. Met chloor granulaat kunt u het chloorniveau snel naar een 5 ppm brengen. Dit is het ideale chloorniveau vioor de jacuzzi.
 

Jacuzzi water tester van Aqua Check

Hoe werkt de jacuzzi water tester van Aqua Check? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt voor het gebruik van de jacuzzi water tester:

Stap 1: druk op aan (bovenste knopje)
Stap 2: druk op start (onderste knopje)
Stap 3: wacht 3 seconde tot wordt aangegeven 'dip'
Stap 4: hou het teststripje 1 seconde in het water
Stap 5: Leg het stripje bovenin tegen de rand van de aflezer
Stap 6: Laat de 3 kleuren watjes van boven naar beneden zakken op de aflezer.
Stap 7: Hou uw hand boven de aflezer zodat de sensor niet wordt beïnvloed door het licht.

Bij deze jacuzzi water tester worden direct 25 teststrips meegeleverd. Een navulset van steeds 50 strips vind u onderaan deze pagina. Download hier alvast de handleiding van de Aqua Check.

Bekijk hier alvast de werking van de digitale pH en chloor tester. Wanneer uw bestelling met deze jacuzzi water tester onder de 100 euro blijft zijn wij helaas genoodzaakt om de PostNL verzendkosten door te rekenen.