Top
Ozonator O3
10% Korting
  • Ozonator O3
195,00
175,00
Verwachte levertijd: 1 dagVoorraad: 2


Ozonator voor jacuzzi

De ozonator voor jacuzzi's beschikt over een binnenwerk dat +/- 9000 uur werkt. Dit is ongeveer 2 jaar. Na deze periode is het versleten en maakt de ozonator geen ozongas meer aan.

Doordat ozongas wordt aangezogen via de mengkamer, blijven er ook “bubbeltjes” in het water zichtbaar als de ozonator geen ozongas meer aanmaakt. Nadeel hiervan is dat u dus niet ziet of hij nog werkt of niet. U zult wel gaan merken dat u na die twee jaar veel meer chloor nodig heeft om de waterkwaliteit goed te houden.

Hoe werkt een ozonator?

Een jacuzzi ozonator maakt ozongas aan. Dit gas reinigt het water van bacteriën en micro organismen. Ozon is het snelst werkende desinfectiemiddel voor water. Met ozon behandeld water is sprankelend helder, reukloos en heerlijk om in te verblijven. Het aangemaakte gas door de ozonator wordt via een waterjet in het water geïnjecteerd.

Twee van de drie zuurstof-moleculen zorgen voor de chemische reactie die tot reiniging van het water leidt, en de derde zuurstofmolecuul wordt vrij gegeven aan de lucht. Deze molecuul zorgt voor een frisse, ietwat zoete geur, de kenmerken van geözoneerd water.

Dit nieuwste type ozonator maakt gebruik van zeer slimme CD-chip technologie. Deze nieuwe technologie produceert 20% meer Ozon en verbruikt 37% minder energie.

De ozonator voor jacuzzi gaat bij normaal gebruik ongeveer twee jaar mee. Na deze tijd moet hij vervangen worden om het water in de jacuzzi mooi fris en helder te houden. Een ozonator is helaas geen complete vervanger van waterbehandeling. U zult altijd de pH en chloorwaarde op pijl moeten houden.