Showroom & winkel Ma t/m vrij 09:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 16:00
Koekoeksedijk 38
4761 PJ Zevenbergen
076 – 8200810

Hoe kunt u uw spa of jacuzzi energiezuiniger maken?

Een spa of jacuzzi van Hottub & Spa staat voor puur genieten. Daarbij adviseren wij u op alle gebieden. Zo ook over het energieverbruik van uw bad. Normaal gezien kost het verwarmen van uw spa of jacuzzi enkele euro’s per dag. Alleen nu met de stijgende stroomprijzen zijn we op zoek om alles energiezuiniger te maken. Ook daar willen wij u uiteraard graag in adviseren. Hieronder vindt u een aantal tips om de energiekosten jacuzzi te drukken.
 

Isolerende cover voor jacuzzi

Zoals we allemaal weten stijgt warmte omhoog. Het is dan ook belangrijk dat de bovenkant van uw bad goed afgedekt wordt. Het zou uiteraard zonde zijn als de warmte zomaar vervliegt. Het voordeel is als u een (zwem)spa of jacuzzi aanschaft bij Hottub & Spa uw thermocover standaard wordt bijgeleverd. Dit zit ook al bij de prijs in begrepen. De thermocover zorgt ervoor dat de spa aan de bovenkant en zijkanten volledig wordt afgesloten. Zo kan de warmte nergens naartoe. Heeft u een cover al langer dan 5 jaar. De isolatiewaarde zal dan af gaan nemen. Overweeg dan eens een nieuwe cover.

Ook is het belangrijk dat de ombouw van uw spa geïsoleerd is. Alle baden van Hottub & Spa zijn voorzien van isolatie. De isolatie waardes van het bad verschillen per merk. Bijv. een Jacuzzi® is energiezuiniger dan van een middenklasse bad. 
 

Warmtepomp om energie te besparen

Bij Hottub & Spa heb je de mogelijkheid om een extra warmtepomp aan te sluiten op je spa of jacuzzi. Dit heeft een positief effect op het stroomverbruik van uw spa. De poollux full inverter warmtepomp adviseren wij hiervoor. Een full inverter warmtepomp voor jacuzzi kan traploos schakelen tussen de meest energiezuinige snelheid in relatie tot de temperatuur van de Jacuzzi® of zwemspa en de buitentemperatuur. Hierdoor kan deze wel een COP behalen van 13. Dus er gaat dan 1kW stroom in en dan komt er 13kW warmte voor terug. Dit is uiteraard beduidend voordeliger dan een 3kW heater die ook maar 3kW warmte afgeeft. De goedkope full inverter zwembad warmtepomp werkt al vanaf -12 graden buitentemperatuur, dus kan een all seasons warmtepomp genoemd worden.

Onderhoud van uw spa en energiekosten drukken

Het is belangrijk uw spa goed te onderhouden en schoon te houden. Ook dit resulteert in een zuiniger bad. Als uw water kwaliteit of onderdelen vervuild zijn heeft het bad ook meer moeite om alles op peil te houden. Zijn uw filters bijv. vervuild dan geeft dit meer weerstand. Dit resulteert in nieuw water dat minder goed door uw jacuzzi kan lopen. Het gevolg hiervan is dat de warmte uit het verwarmingsgedeelte minder makkelijk kan worden doorgevoerd. Wat betekent dat uw bad meer moeite moet doen om het water warm te houden. Dit betekent meer opwarmen wat weer stroom kost. Ons advies is dan ook het onderhoud van uw bad goed bij te houden plus de waterbehandeling goed in de gaten te houden. Niet alleen voor het stroomverbruik maar ook voor de levensduur van uw spa. 

Zet uw (zwem)spa of jacuzzi niet uit

Wij krijgen regelmatig de vraag of een spa 24 uur per dag dient te draaien. Als ik hem in de nacht uitzet is dit toch zuiniger? Niks is minder waar. Op het moment dat u uw spa van de stroom afhaalt en de ochtend erna weer aanzet dient het bad weer volledig op te starten. De verwarming springt dan aan en zal weer moeten verwarmen. Dit betekent meer stroomverbruik. Het advies is dan ook de spa continu op dezelfde temperatuur te houden. Dit zal resulteren in minder stroomverbruik. Gaat u bijv. langer dan drie weken weg dan kunt u altijd de stroom eraf halen.  

Heeft u naar aanleiding van het lezen van deze tips nog vragen. Dan horen wij dit uiteraard graag. Geen producten