Showroom & winkel Ma t/m vrij 09:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 16:00
Koekoeksedijk 38
4761 PJ Zevenbergen
076 – 8200810

Van saaie tuin naar oase van rust: de ingegraven houten hottub

Hot tub ingravenEen hot tub in uw tuin is als een privé spa, waar u kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Maar hebt u wel eens gedacht aan een hot tub ingraven? Het gevoel van uzelf onderdompelen in het warme water, omringd door de natuurlijke schoonheid van een houten hot tub die naadloos opgaat in uw tuin is heerlijk. In dit artikel ontdekt u de voordelen van een ingegraven houten hot tub en hoe u zelf een hot tub kunt ingraven. Laat u inspireren en ontdek hoe u uw tuin omtovert tot een oase van rust met een ingegraven hottub. 
 

Hot tub ingraven voor natuurlijke uitstraling

U wilt een hot tub in uw tuin, maar wilt niet dat het een storende factor is in uw prachtige groene ruimte? Dan is een ingegraven houten hot tub de perfecte oplossing. Een ingegraven hot tub biedt u de mogelijkheid om te genieten van uw spa-ervaring zonder afbreuk te doen aan uw tuin. Het bouwen van een ingegraven houten hot tub vereist enige planning en constructie, maar de voordelen zijn de moeite waard. Het geeft uw tuin een natuurlijke uitstraling en zorgt voor een naadloze integratie van uw hot tub in de buitenruimte. Uw hot tub wordt als het ware een organisch onderdeel van uw tuin.

Voordelen van een ingegraven houten hot tub

Een ingegraven hot tub van hout heeft verschillende voordelen ten opzichte van een bovengrondse hot tub. Ten eerste zorgt het voor een natuurlijkere uitstraling. De hot tub gaat op in de omgeving, waardoor uw tuin er natuurlijk uitziet. Het lijkt alsof uw hot tub er altijd al heeft gestaan. Ten tweede zorgt een ingegraven hot tub voor meer privacy. Omdat de hot tub deels in de grond is begraven, wordt het zicht erop verminderd. Dit creëert meer privacy, waardoor u ongestoord kunt genieten van uw spa-ervaring. 

Kun je een hot tub ingraven?

Ja, je kunt een hot tub ingraven. Maar er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het ingraven van een hot tub. Het is belangrijk om het juiste type hout te gebruiken en te zorgen voor de juiste waterafvoer en ventilatie om schimmelvorming te voorkomen. Als u besluit om zelf een ingegraven hot tub te bouwen, zijn er verschillende opties voor het soort hout dat u kunt gebruiken. Eikenhout en cederhout zijn goede keuzes omdat ze bestand zijn tegen de elementen en een natuurlijke uitstraling hebben die goed past bij de omgeving.

Een andere belangrijke factor bij het ingraven van een hot tub is de waterafvoer. Het is belangrijk om een afvoerpijp aan te leggen om te voorkomen dat het water zich in de hot tub ophoopt en schimmelvorming veroorzaakt. Daarnaast is ventilatie ook belangrijk. Een ingegraven hot tub moet voldoende luchtstroom hebben om vocht en schimmel te voorkomen. Wanneer u een hottub met een externe kachel heeft is het belangrijk na te denken over de positie van de kachel. Bij een externe kachel adviseren wij wel dat de kachel op gelijk niveau staat als de onderkant van de hottub. Dat betekend dat deze ook mee ingegraven wordt. Zodanig dat u nog wel bij het deurtje van de kachel kunt om deze te voeden met hout uiteraard.

Zelf een hot tub ingraven

Als u besluit om zelf een hot tub in te graven, is het belangrijk om een zorgvuldige planning te maken. Dit omvat het kiezen van de juiste locatie, het bepalen van de juiste afmetingen en het opstellen van een ontwerp dat past bij uw tuin. Het is ook belangrijk om na te denken over de benodigde materialen en gereedschappen en om ervoor te zorgen dat u over de juiste vaardigheden en kennis beschikt om zelf de hot tub goed in te graven. Een andere optie is om een hovenier of een klusser in te huren om de hot tub voor u in te graven. Dit kan duurder zijn dan het zelf doen, maar het geeft wel de garantie dat het werk goed wordt uitgevoerd. Bovendien kunt u advies krijgen over de beste materialen en ontwerpen voor uw specifieke situatie. 

Zijn er nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Bel ons gerust op 076-8200810.

Lees ook meer over:
Voordelen van een ingebouwde jacuzzi
Wat is het verschil tussen een hottub en een jacuzzi?
Welk materiaal is het beste; Een kunststof of een fiberglass hottub?Geen producten