Showroom & winkel Ma t/m vrij 09:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 16:00
Koekoeksedijk 38
4761 PJ Zevenbergen
076 ā€“ 8200810

Welke voorbereidingen voor moet u treffen voor de jacuzzi plaatsing?

Jacuzzi plaatsing met kraanKort samengevat kunnen we zeggen dat de voorbereidingen voor de jacuzzi plaatsing uit 4 punten bestaat;

  1. Zorg voor de jacuzzi plaatsing voor een vrije doorgang van 110 cm breed, indien niet mogelijk, regel een kraan
  2. Zorg voor een buitenspa ondergrond die het gewicht kan dragen en waterpas is
  3. Zorg dat in de buitenspa ondergrond een aangesloten grondkabel van 4 meter stroom ligt, met minimaal 2 losse groepen 220V of 1x 400V krachtstroom
  4. Bij jacuzzi inbouw, zorg voor goede afwatering en een dompelpomp


Bedenk hoe de jacuzzi plaatsing gemakkelijk kan plaatsvinden

Allereerst is het belangrijk om na te denken over de spa locatie en daarna hoe de jacuzzi plaatsing zal worden gedaan. Indien u een vrije doorgang heeft van minstens 110 cm breed, wordt de jacuzzi plaatsing met de hand gedaan. De spa wordt dan gekanteld en met de hand door de opening getild waarna de jacuzzi plaatsing zal plaatsvinden op de spa locatie. Heeft u geen dergelijke opening of is deze moeilijk bereikbaar door een beperkte toegang, zal in veel gevallen de jacuzzi plaatsing door een kraan moeten worden gedaan. Ook wanneer de spa over een huis moet worden getild zal er een kraan aan te pas moeten komen. De kosten hiervoor zijn voor uw eigen rekening, wij kunnen u assisteren met het inhuren van een kraan, maar u bepaald zelf welk kraanbedrijf de jacuzzi plaatsing gaat regelen.


Buitenspa ondergrond zorgvuldig kiezen

Het is voor de spa locatie erg belangrijk om naar de buitenspa ondergrond te kijken. Een gevulde spa met water en badgasten weegt behoorlijk door, daarom is het erg belangrijk dat de buitenspa ondergrond hiervoor geschikt is. Dit betekend dat de buitenspa ondergrond het gewicht niet alleen moet kunnen tillen maar ook waterpas, zonder verzakkingen en met goede afwatering moet zijn. Wanneer de buitenspa ondergrond niet hieraan voldoet kan dit schade toebrengen aan uw spa.

Zorg daarom dat de spa locatie beveiligd is tegen verzakking of verplaatsing door te kiezen voor één van de volgende buitenspa ondergronden:

  • een gewapende betonnen plaat van +10 cm dik
  • een waterpas betegelde vloer
  • eventueel een houten vlonder (ivm de trillingen van het bad niet aangeraden)
De volgende stap in het proces van de jacuzzi plaatsing is natuurlijk de jacuzzi aansluiten.


Jacuzzi aansluiting met electra

Installatie op de spa locatieHet is noodzakelijk om de spa locatie te voorzien van een goede basis voor de jacuzzi plaatsing en de jacuzzi aansluiting succesvol kan plaatsvinden. Naast de juiste buitenspa ondergrond is het nodig om een goede stroomvoorziening te plaatsen. De stroomvoorziening van de spa locatie dient voorzien te zijn van 2 x 220V (2 losse groepen achter 1 aardlekschakelaar) óf 1 x 400V krachtstroom. Indien dit niet voor de jacuzzi plaatsing en aansluiten geregeld is, kunt u de spa niet of niet goed gebruiken. Bij de meeste spa’s is jacuzzi aansluiting op 1 groep ook een mogelijkheid, echter dan zal de verwarming uitschakelen wanneer de jetpompen aan gaan. Uw spa zal eerder afkoelen en daardoor meer stroomverbruik hebben om op te warmen.


Jacuzzi ingraven op de spa locatie

Uw spa locatie moet goed voorbereid worden voor de ingraving. In de buitenspa ondergrond moet een bodem of grondplaat verzonken worden. Let erop dat de uitrusting (pompen en computer) van de spa locatie voor installatie en onderhoud toegankelijk moet blijven. Houdt het luik/paneel daarom vrij tijdens de jacuzzi plaatsing en later tijdens gebruik. Verder dient de buitenspa ondergrond voorbereid te worden op regen en spatwater. Dit dient direct uit de put van de spa locatie gepompt te worden met een dompelpomp. Wanneer de spa locatie niet juist is voorbereid en waterschade aan de elektrische apparatuur door een ondergelopen inbouw bak wordt geconstateerd, vervalt uw garantie. Indien de service luiken niet goed bereikbaar zijn op de spa locatie, kunnen extra manuren (ook bij reparatie onder garantie) worden doorberekend.

Lees ook meer over:
Kan een jacuzzi op het balkon worden geplaatst?
Inbouwen van een jacuzzi, waar moet je op letten?
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een jacuzzi?
Geen producten