Showroom & winkel Ma t/m vrij 09:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 16:00
Koekoeksedijk 38
4761 PJ Zevenbergen
076 – 8200810

Wat is het verschil tussen acryl en een syncrylic kuip?

Er bestaan veel verschillende spa’s in de wereld, maar ze worden van verschillende materialen gemaakt. Nu hebben wij bijvoorbeeld de SpaLux lijn en de Dreammaker. De kuipen van deze twee zijn niet gemaakt van het zelfde materiaal. Vaak wordt dan de vraag gesteld wat is het verschil en wat is beter.

Acryl kuip komt het meeste voor bij spa’s

Acryl kuip spaDe meeste spa’s hebben een acryl kuip welke uit verschillende lagen bestaat. Acryl kuip is geweven glasfiber in combinatie met compacte urethaan isolatie. Deze combinatie maakt een geweldige sterke structuur die bestand is tegen krassen, water en allerlei weersinvloeden. Dankzij het gladde oppervlak van de kuip is deze ook heel eenvoudig schoon te houden en voelt het comfortabel aan.

De syncrylic kuip die voorkomt bij het merk Dreammaker is weer heel iets anders. De Amerikaanse jacuzzi's van Dream Maker hebben een Syncrylic kuip. Deze kunststof ziet er uit als acryl, maar heeft de duurzaamheid van polyethyleen. Syncrylic is een gepatenteerde formule die ontworpen is om lichter en duurzamer te zijn dan standaard Acryl. Dit is alleen verkrijgbaar bij de Dream Maker Amerikaanse jacuzzi. Syncrylic is ontwikkeld om het beste van twee werelden te bieden, met het mooie uiterlijk van acryl, terwijl dit de taaie, slagvaste kwaliteiten van polyethyleen worden behouden.

Het daadwerkelijke verschil tussen acryl en een syncrylic kuip is:
  • Acryl is een gladder materiaal dan syncrylic en dat verschil kan u ook zien aan de structuur.
  • Syncrylic is een kunststof en veel lichter dan acryl, waardoor de spa veel lichter en daarmee handzamer is.
  • Een Syncrylic spa is veel duurzamer gemaakt (recyclebaar). Een acryl spa bestaat uit verschillende materialen waardoor de productie veel meer milieubelastend is.
  • Een Syncrylic dreammaker spa is door deze productievorm ook veel goedkoper
  • Bij Syncrylic kunt u krassen of scheuren relatief makkelijker repareren.
Er zit dus verschil tussen acryl en een syncrylic kuip, maar of het ene veel beter is als het ander. Nee, het zijn namelijk allebei erg sterke kuipen op hun eigen manier en isoleren ook even goed. Als u toch nieuwsgierig ben naar het verschil, kom dan naar onze showtuin in Zevenbergen om het verschil te voelen en zien!Geen producten