Showroom & winkel Ma t/m vrij 09:00 - 17:30
Zaterdag 10:00 - 16:00
Koekoeksedijk 38
4761 PJ Zevenbergen
076 – 8200810

Wat is het verschil tussen een ozonator en een uv-lamp?

In dit artikel bespreken we de verschillen tussen een ozonator en een uv-lamp. Wat zijn de voor- en nadelen van een ozonator of een uv-lamp in een jacuzzi?

Wat is een ozonator?

Een ozonator is een apparaat dat met behulp van een CD-chip, ozongas aanmaakt door omzetting van zuurstofmoleculen. Ozongas is een gas die in grote hoeveelheid om de aarde hangt. Door dit gas te gebruiken in het water van uw jacuzzi, zorgt u ervoor dat het water wordt gereinigd van bacteriën en micro-organismen. Ozongas is het snelst werkende desinfectiemiddel voor uw water.

Wat is een UV-lamp?

Een UV-lamp zorgt er voor dat de parasieten, bacteriën, micro-organismen en virussen die in uw water zitten, worden gedood. Dit gebeurt door middel van het ultraviolette licht dat de lamp af geeft aan het water. Met de UV-lamp kunt u uw bad milieuvriendelijk, geurloos en eenvoudig helder houden.

Beide apparaten zorgen er dus voor dat de bacteriën in uw water worden gedood. Alleen gebruikt het een ozon en het ander ultraviolet licht. U moet hierbij wel rekening houden dat het beide geen vervanging is van chloor. Het is een toevoeging, waardoor er minder chloor nodig is.
Geen producten